Sedlarević: Ne sme da se ponovi paljenje pekara

Neophodno preventivno delovanje nadležnih organa

08. okt 2015

Funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica Saveta za bezbednost AP Vojvodine Maja Sedlarević pozvala je MUP Srbije i nadležne organe da zbog uzavrelih strasti oko utakmice Albanija-Srbija blagovremeno preduzmu sve mere kako bi se izbeglo da se u Vojvodini ponovi paljenje pekara čiji su vlasnici albanske, goranske ili neke druge nacionalne zajednice.

„Iako je država prošle godine odreagovala i pronašla vinovnike, godinu dana kasnije se još ne zna ništa o početku njihovog suđenja ili kaznama“, navodi Sedlarević u saopštenju dostavljenom medijima.

Ona ukazuje da je preventivno delovanje nadležnih organa neophodno i zbog činjenice da za prošlogodišnje vandalizme i sramotu još niko nije odgovarao i zbog toga što je u javnosti atmosfera ponovo naelektrisana.

„Prevencija je uvek bolja od sanacije, naročito kada je bezbednost u pitanju. Država ne sme dozvoliti da zbog jedne fudbalske utakmice bilo ko u ovoj zemlji bude ni zabrinut, a kamoli da se oseća ugroženo“, poručila je Sedlarević.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga