Sedlarević: Gašića trebalo smeniti mnogo ranije

Ministar morao da odgovara i u aferi helikopter

07. dec 2015

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević pozdravila je danas odluku o smeni ministra odbrane Bratislava Gašića i ocenila da je taj postupak trebalo da usledi mnogo ranije.

Sedlarević je za RTV rekla da je Gašićevo ponašanje, ne samo u slučaju jučerašnje seksističke izjave, nego i u mnogim slučajevima do sada bilo krajnje diskutabilno.

„Sigurna sam da je bilo potrebno i pre ovoga preispitati njegov ostanak na funkciji zbog ranijih grešaka i, mogu slobodno da kažem, prekoračenja ovlašćenja“, rekla je Sedlarević, koja je ujedno i poslanica LSV u Skupštini Vojvodine.

Ona je ocenila da je Gašić morao da odgovara i u aferi helikopter.

„Ali se to, nažalost, nije desilo i adekvatna reakcija je izostala“, dodala je ona.

Maja Sedlarević je rekla i da je Gašićeva jučerašnja izjava o „novinarkama koje kleče“ u najmanju ruku skandalozna i nedopustiva.

„Prostački rečnik u javnom diskursu nije dozvoljen nikome, pa ni ministru u Vladi Srbije. Izvinjenje je najmanje što je mogao da uradi, ali ja to ne shvatam ozbiljno, već licemernim pokušajem da se izvuče iz situacije u koju je sam sebe doveo“, navela je ona.

Sedlarević je istakla i da je Gašić morao biti smenjen, ali i da mora da snosi konsekvence za sve prethodne postupke.

DS: Gašić prevazišao i samog sebe

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da je izjavom na konferenciji za novinare u Trsteniku ministar odbrane Bratislav Gašić uspeo da nadmaši i sramotnu izjavu ministra policije Nebojše Stefanovića od pre samo nekoliko dana, koji se sa krajnjim prezirom i nipodaštavanjem obratio ženama.

“Jezikom najprizemnijeg i vulgarnog rečnika, potpuno omamljen, valjda u svojoj nedodirljivosti i bahatosti, pokazao je svoju jedinu kvalifikaciju – prostak i nasilnik u skupom odelu”, piše u saopštenju DS.

DS je dodao da “nije sramota biti glup, jer je to viša sila”, ali da je nedopustivo da se pred glupošću zatvaraju oči.

“Izjava ministra Gašića nije samo njegova sramota, to je ozbiljno upozorenje svima nama šta nam se može dogoditi kada dopustimo da nasilnici izigravaju zaštitnike. Upozoravali smo već na njegov nedostatak kompetencije za bilo kakav odgovoran javni posao, ali nas ovoga puta čudi zgražavanje premijera – nije li mogao i morao da zna s kim ima posla”, poručio je DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga