Sedam godina zatvora jer je izbo mladića u autobusu

Izbo mladića jer je mislio da je homoseksualac!?

14. nov 2013

Pred Višim sudom u Novom Sadu optuženi S.S. proglašen je krivim i osuđen na ukupno sedam godina zatvora, jer je u junu 2012. godine u gradskom autobusu izbo nožem jednog mladića.

Okrivljeni je tada, prvo pesnicama a potom i nožem, napao dvojicu braće, navodno misleći da mu se jedan od njih „nabacuje“ i jednom od njih naneo teške telesne povrede.

S.S. je osuđen za nasilničko ponašanje i pokušaj ubistva zbog čega je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina – šest za pokušaj ubistva i jednu za nasilničko ponašanje.

Odbačeni su navodi odbrane da je okrivljeni bio u neuračunljivom stanju jer je bio pijan i drogiran kada je napao mladiće.

Činjenicu da je okrivljeni napao mladiće jer je pretpostavio da su homoseksualci sud nije uzeo u obzir, jer se napad desio pre uvođenja instituta zločina iz mržnje u sistem krivičnopravne zaštite u Srbiji.

Komitet pravnika za ljudska prava JUKOM, koji je zastupao oštećene, ocenio je u saopštenju da je reakcija nadležnih organa bila blagovremena, a izrečena kazna srazmerna učinjenom delu.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga