SEČANJ: Karasi treći put predsednik opštine

Predrag Milošević-Karasi, iz Demokratske stranke, po treći put je izabran za predsednika opštine Sečanj

15. okt 2012

Na konstitutivnoj sednici održanoj 6. juna za njega je glasalo 15 od ukupno 25 odbornika. Sednica je protekla bez incidenata, a za Karasija je glasalo 13 članova DS, jedan član LSV, ali i jedan predstavnik opozicione SNS. Ostalih četvoro odbornika iz redova SNS nije se ni pojavilo na konstitutivnoj sednici, a prvo zasedanje novog saziva bojkotovalo je i četvoro odbornika Socijalističke partije Srbije, i po jedan odbornik Srpske radikalne stranke i Ujedinjenih regiona Srbije.

Majski izbori u opštini Sečanj protekli su bez većih kršenja izbornih pravila, a još u predizbornoj kampanji bilo je jasno da se dobrim rezultatima nadaju demokrate čiji je pedstavnik Karasi u kampanju ušao sa pozicije predsednika opštine, te naprednjaci koji kasnije nisu krili razočaranje rezultatima.

Pobedu na izborim ubedljivo je odnela DS sa 45 odsto osvojenih glsova, SNS se izborila za 17, SPS-PUPS-JS za 11, LSV i SRS po šest, URS 5, dok LDP nije prošao cenzus.

Kuriozitet da je jedan od članova SNS došao na konstituivnu sednicu, pa čak i glasao za oponente odjeknula je tada srednjim Banatom. U pitanju je odbornik SNS Janoš Kormanjoš koji je tada tvrdio da neće trpeti sankcije od strane partije.

– Smatram da je u interesu svih građana opštine Sečanj, a i svih odbornika koji su izabrani od strane tih građana, da učestvujemo u radu lokalnog parlamenta – prokomentarisao je Kormanjoš. On je i danas odbornik u SO Sečanj.

Prilikom konstituisanja većine predsednik opštine Predrag Milošević Karasi je podsetio da je lista DS u Sečnju, koju je predvodio, ostvarila najbolji rezultat u Srbiji, i da je na lokalnim izborima osvojila apsolutnu većinu, jer joj je, od ukupno 25 mandata, pripalo čak trinaest.

– To dokazuje veliki rad, mene kao predsednika, i mojih saradnika. Nastavljamo starim putem, onim koji smo obećali našim biračima još pre osam godina. Želja nam je da od Sečnja napravimo jednu malu, modernu opštinu u Banatu. Osnovni zadatak biće da zadržimo mladost ovde i da obezbedimo nove investicije, a nadam se da ćemo to i postići u naredne četiri godine – kazao je Milošević, nakon što je ponovo izabran za predsednika opštine.

Pošto je u sali bilo dovoljno odbornika, osim predsednika opštine, izabrani su 6. juna i članovi Opštinskog veća, koje sada broji dva člana više, ali i predsednica Skupštine. Ovu funkciju od tada obavlja Biljana Savović. Za sekretara Skupštine opštine postavljena je Dragana Čorlija, a za zamenika predsednika Skupštine Jasmina Gaćinović. Mandati su verifikovani samo onim odbornicima koji su se pojavili na konstitutivnoj sednici. Ostali, iz redova opozicije, tada nisu položili zakletvu.

Nekoliko meseci posle utvrđivanja opštinske vlasti, Karasi Sečnjom vlada suvereno, a sednice skupštine i dalje bojkotuje opozicija koja Karasija optužuje za samovolju, propadanje opštine i nefer uslove za izbore u Sečnju.

Predrag Milošević Karasi rođen je 10.02.1964.godine u Zrenjaninu. Završio je OŠ “Žarko Zrenjanin“ u Novom Sadu, nakon čega je pohađao “Karlovačku gimnaziju“ kao đak generacije. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. U politiku je ušao kao član grupe građana ispred koje je 4.10.2004.godine izabran za predsednika opštine Sečanj po većinskom principu.

Po drugi put izabran je 2008.godine izabran za predsednika opštine iz reda odbornika na predlog Odborničke grupe “Grupe građana“ uz podršku DS i G17.

Tada je izabran i za pokrajinskog poslanika po većinskom izbornom sistemu. Na poslednjim izborima 2012.g. po treći put je izabran za predsednika opštine iz reda odbornika na predlog Odborničke grupe DS.

Za sebe kaže da je evropski orijentisan, da opštinu vodi u skladu sa evrointegracijama sa primarnim ciljem privlačenja stranog kapitala i stavljanja u funkciju graničnog prelaza Jaša Tomić–Fenj, kako drumski, tako i železnički, u skladu sa međunarodnim propisima.

Petar Klaić

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga