SDU: U Srbiji ukinuti fer i demokratski izbori

Ukinuta jedina preostala pozitivna tekovina petooktobarskih promena

03. apr 2017

Socijaldemokratska unija (SDU) ocenila je danas da je izbor Aleksandra Vučića za predsednika Srbije samo posledica, kako se navodi u saopštenju, nezapamćeno neravnopravnih uslova u predizbornoj kampanji.

„Svakako ne možemo smatrati fer i demokratskim izborima proces u kojem su svi mediji bili angažovani u promociji jednog kandidata, a svakodnevno smo bili svedoci najbrutalnijeg klevetanja opozicionih kandidata, dok je Vučić kampanju vodio sa mesta predsednika vlade, direktno zloupotrebljavajući državne resurse“, navodi se u saopštenju SDU.

Ta stranka je dodala da je takav agresivan pristup, uz ćutanje Zapada na očigledno kršenje demokratskih procedura, dokaz da je Srbiji predviđena pozicija zemlje na periferiji kapitalističkog sveta, a da je Vučićeva uloga da završi rasprodaju javnih dobara i pretvaranja Srbije u zemlju jeftine radne snage i obespravljenih radnica i radnika.

„Nastavak apsolutne vlasti Aleksandra Vučića je garancija nastavka ‘politike štednje’, privatizacije javnog sektora, daljeg siromašenja društva i konstantnog odliva mladih kvalifikovanih ljudi. Ovakva politika nije u interesu građana Srbije, ali jeste interes međunarodnih finansijkih institucija i korporacija kojima je potrebna neorganizovana i slabo plaćena radna snaga“, ocenila je SDU.

Ta stranka dodala je da je ovim izborima ukinut fer i demokratski izborni proces, „možda i jedina preostala pozitivna tekovina petooktobarskih promena“, a Srbija tako plaća previsoku cenu neodgovornosti i korumpiranosti političkih elita.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga