SDS: Vlada Srbije želi da uništi domaće poljoprivrednike

"Naša poljoprivreda u prošloj godini ostvarila suficit od 1,2 milijarde evra”

03. feb 2016

Pokrajinski odbor Socijaldemokratske stranke (SDS) najoštrije je danas osudio odluku Vlade Srbije da umanji subvencije za ratarsku proizvodnju i ocenila da vlada radi na “uništavanju” domaćih poljoprivrednika, sela i poljoprivrede.

“Ako se nastavi ova politika prerma agraru, hrana za osiromašene građane Srbije, sa već umanjenim platama i penzijama, u budućnosti može biti znatno skuplja a za mnoge i nedostupna, a naša poljoprivreda potpuno nekonkurentna”, naveo je SDS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je ocenila da je smanjenjem subvencija srpski agrar doveden u još gori položaj u odnosu na zemljoradnike u okruženju.

SDS je dodao da je to samo još jedan u nizu poteza čiji je cilj uništenje donaćih poljoprivrednika, nakon donošenja Zakona o poljoprivrednom zemljištu, greške u proračunu sredstava za subvencije u 2015. godini od 6,8 milijardi dinara, smanjenje budžeta za poljoprivredu u odnosu na prošlu godinu za milijardu dinara.

“Podsticaji u poljoprivredi ne mogu biti trošak već investicija, kada se ima u vidu da je naša poljoprivreda u prošloj godini ostvarila suficit od 1,2 milijarde evra”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga