- Autonomija - https://www.autonomija.info -

SDS: Kapetana Vojske Srbije privela partijska policija SNS-a

Socijaldemokratska stranka (SDS) osudila je danas privođenje kapetana Vojske Srbije V.M. zbog navodnog napada na aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) i zatražila od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da podnese ostavku posle optužbi koje je izneo protiv kapetana VS.

Ocenjujući da je kapetana Vojske Srbije privela „partijska policija SNS-a“, SDS je upitao ministra na osnovu kakvih dokaza je izneo optužbe protiv V.M. i „odakle mu pravo da a priori optužuje bilo koga“.

Režim Aleksandra Vučića je pribegavanjem privođenju pripadnika vojske prešao graničnu liniju koja je politički sistem delila između polu-diktature i otvorene diktature. Nema sumnje da ćemo se u budućnosti suočavati sa još brutalnijim zloupotrebama policije u partijske svrhe“, rekao je predsednik Resornog saveta SDS za odbranu Konstantin Samofalov.

SDS je podržao Vojni sindikat Srbije u kako se navodi, „njihovim nastojanjima da se suprotstave maltretiranju pripadnika vojske od strane državnih vlasti“.

„Upozoravamo javnost da je posredi brutalno ugrožavanje privatnosti naših građana, na koje nasrću horde novoradikalskih aktivista, i da se samo udruženim delovanjem opozicije možemo suprotstaviti ovom zlu“, naveo je Samofalov.

Vojni sindikat Srbije saopštio je ranije da je njegov član, kapetan V.M. priveden u utorak posle verbalnog sukoba s aktivistima vladajućih stranaka koji su po beogradskim stanovima prikupljali „sigurne glasove“ po određenim spiskovima. V.M. je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu su ga vređali posle čega je došlo do verbalnog sukoba, naveo je Vojni sindikat.

Reagovala je i Srpska napredna stranka koja je saopštila da je na njihove aktiviste „nasrnuo muškarac koji je mladića N.G. udario rukom unos, a devojku N.S. ošamario i gurnuo u grudi“.

Mediji su preneli da je ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS-a Nebojša Sefanović rekao da je V. M. prvi napao i udario aktiviste SNS-a na Zvezdari i to u ulazu zgrade, a ne na vratima njegovog stana, kao i da aktivisti te stranke nemaju biračke spiskove građana, već spiskove članova i simpatizera i onih koji su rekli da će dati „siguran glas“ na predstojećim beogradskim izborima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!