SDS: Protiv bilo kakve saradnje sa Vučićem

U uslovima suspendovanih sloboda, nema ni slobodnog i delotvornog dijaloga o bilo kom pitanju, već samo i uvek iznova, brutalne naprednjačko radikalske manipulacije

16. avg 2017

Član Predsedništva Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov izjavio je danas da je ta stranka protiv saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na svim nivoima vlasti i da je to njihov uslov za politički dogovor opozicije.

„SDS je potpuno jasna i protiv saradnje sa SNS na svim nivoima vlasti. To je bio i ostao naš uslov i princip za politički dogovor opozicije„, rekao je Samofalov agenciji Beta upitan kako komentariše odluku Pokreta slobodnih građana da prekida planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom.

Predsednik DS Dragan Šutanovac ranije je rekao da će DS dostaviti svoj predlog ustavnih promena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a stranka je saopštila da se promene odnose na pravosuđe i ni na šta drugo.

Samofalov je rekao da se SDS protivi izdvajanju kosovskog pitanja i pitanja promene Ustava iz najšire političke rasprave o stanju demokratije i države u Srbiji.

On je ocenio da to samo koristi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „da se lažno predstavlja kao demokratski lider koji tobože otvara raspravu o najvažnijim socijalnim i političkim pitanjima, a u stvari guši i političke slobode i perspektivu svakog ozbiljnog dijaloga u društvu“.

Samofalov je dodao da je suštinsko pitanje izbornih uslova i elementarnih političkih prava i sloboda, „jer u uslovima suspendovanih sloboda, nema ni slobodnog i delotvornog dijaloga o bilo kom pitanju, već samo i uvek iznova, brutalne naprednjačko radikalske manipulacije koja Srbiju i region direktno vodi na stranputicu, a građane do lošijeg života“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga