SDS: Nadležni da otvore istragu protiv Siniše Malog

"U Vučićevoj Srbiji se nijedan građanin ne može osećati bezbedno"

14. feb 2017

Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je danas od nadležnih organa da hitno pokrenu istragu protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog, povodom navoda koje je u javnost iznela njegova bivša supruga o organizovanju rušenja u četvrti Savamala i njegovoj umešanosti u različite koruptivne radnje.

SDS navodi da Marija Mali u intervjuu „priznaje i sopstvenu umešanost u te radnje, pa je potrebno pokrenuti istragu i povodom tih priznanja“.

„Smatramo da je nedopustivo urušavanje pravne države da istrage povodom ovakvih navoda pokreću mediji i da o ovakvim optužbama presuđuje premijer na konferenciji za novinare, a ne nadležni organi. SDS je već više puta tražila ostavku gradonačelnika Siniše Malog i celokupnog rukovodstva grada Beograda. Na informacije i priznanja koja su izneta u javnost sve nadležne institucije skandalozno ćute, što još jednom potvrđuje da Srbija danas nije država u kojoj zakon važi jednako za sve“, navedeno je u pisanoj izjavi predsednika gradskog odbora SDS Beograd Aleksandra Ivanovića.

Ivanović je podsetio na „brutalnu“ reakciju nadležnih organa prema prodavcima lubenica koji su se borili za egzistenciju svojih porodica i ukazaoe na to da isti ti organi ćute na mogućnost da je gradonačelnik sa svojim saradnicima organizovao suspendovanje Ustava u slučaju rušenja u Savamali, na to da gradonačelnik ne može da objasni milionske transakcije preko svojih of-šor kompanija, desetine apartmana na bugarskom primorju, nekretnine na ekskluzivnim lokacijama itd.

„Svi organi od Agencije za borbu protiv korupcije, preko policije do tužilaštva ćute na to. U takvoj atmosferi obaveza svih nas koji želimo da Srbija bude pravno uređena država je da podignemo svoj glas i apelujemo na nadležne organe da se odupru političkim pritiscima, ucenama i strahovima i da počnu da rade svoj posao“, naglasio je Ivanović.

„U pravnoj državi javnost bi trebalo da čuje rezultate zvanične istrage“, istakao je Ivanović i dodao da „država u kojoj je jedan čovek iznad svih zakona i institucija, nije pravna država“.

„U takvoj, Vučićevoj Srbiji, se nijedan građanin ne može osećati bezbedno“ zaključio je Ivanović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga