SDS: Iz Srbije godišnje odlazi 50.000 mladih stručnjaka

"Jedini ekonomski rezultat ove vlasti je da je Srbija crna tačka Evrope po siromaštvu”

12. juna 2018

Socijaldemokratska stranka bivseg predsednika Srbije Borisa Tadića saopštila je danas da iz Srbije godišnje odlazi više od 50.000 mladih stručnih ljudi, dok se “iza kulisa oslobađaju optuženi za šverc narkotika, a kriminalci i tajkuni finansiraju radikale i naprednjake“.

„Srbija je zemlja u kojoj predsednik države svakodnevno vređa građane i neistomišljenike naziva kretenima“, naveo je SDS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je navela da je povećanje akciza sa oko 37 dinara po litru goriva na preko 55 dinara, od 2012. godine do danas, napunilo budžet, ali je uskratilo građanima mogućnost da osete blagodeti jeftine nafte u svetu.

„Otimanje od građana je jedina ‘reforma’ koju je aktuelna vlast u Srbiji primenila i umesto da prizna grešku i smanji poreske stope, ona krivicu svaljuje na prethodnu vlast“, piše u saopštenju.

„Istina je da je prethodna vlast u vreme najveće svetske ekonomske krize od 2008. godine do 2012. godine povećala akcize na gorivo, ali nije povećala nijedan drugi poreski oblik, niti je smanjivala plate i penzije“, naveo je SDS.

Dodaje se da je to povećanje akcija u vreme kad je Boris Tadić bio predsednik Srbije, bilo duplo manje nego povećanje od 2012. do danas.

Bivša vlast je, kako se navodi u saopštenju SDS-a, u uslovima najveće svetske krize imala „daleko bolje ekonomske rezultate nego ova vlast koja se hvali ogromnim ekonomskim i međunarodnim uspesima“.

„Jedini ekonomski rezultat ove vlasti je da je Srbija crna tačka Evrope po siromaštvu”, ocenio je SDS.

Ta stranka je pozvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića „da već jednom prestane da besomučno laže i za svoje neuspehe okrivljuje prethodnu vlast, i da preuzme odgovornost za katastrofalnu ekonomsku situaciju u kojoj se Srbija nalazi“.

„Pozivamo medije da se odupru pritiscima i ne prikrivaju istinu da je danas Srbija jedina zemlja Evrope na crnoj listi zemalja u kojima se pere novac i finasira terorizam, i u kojima cveta kriminal i korupcija, zemlja u kojoj 25 odsto građana živi na ivici siromaštva“, naveo je SDS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga