SDS isključio Pavlova iz članstva zbog ulaska u Pokrajinsku vladu

Pavlov će na mestu sekretara za nauku zameniti Dragoslava Petrovića iz DS-a

31. okt 2014

Socijaldemokratska stranka (SDS) isključila je večeras iz članstva Vladimira Pavlova, jer je mimo odluka Predsedništva i drugih organa stranke, doneo ličnu odluku da pristupi rekonstruisanoj Pokrajinskoj vladi.

“Smatramo da ulazak u vlast radi vlasti ne donosi nikakvu korist građanima i ne rešava probleme sa kojima se oni svakodnevno suočavaju”, naveo je SDS u saopštenju za javnost i podsetio da je Predsedništvo stranke ove sedmice donelo odluku da neće ulaziti u vojvođansku vladu.

Ta stranka je optužila svoga bivšeg člana da mu je lična ambicija bila ispred ne samo stranačke politike već i interesa građana.

“Zarad preuzimanja Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj Pavlov je spreman da uđe u vladu koja je opterećena rezultatima neodgovorne politike i nerazjašnjenim okolnostima vezanim za finansijske malverzacije u Razvojnoj banci Vojvodine i Fondu za kapitalna ulaganja”, piše u saopštenju.

Vladimir Pavlov je devedesetih godina bio jedan od lidera pokreta Otpor, a nakon demokratskih promena radio je u konzulatu Srbije u Njujorku, a potom je bio i generalni konzul u Torontu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga