SDPS raspustio odbor, umesto da zaštiti Azru Valentić

"Prekomponovanje" poništava i svaku ljudskost

18. nov 2012

Samo dan nakon što su mediji objavili da je predsednica Opštinskog odbora Sociajldemokratske partije Srbije (SDPS) Azra Valentić primila ozbiljne pretnje, centrala stranke je, umesto da je zaštiti od pretnji, odlučila da je – otpusti!

Portparol Ljajićeve partije Ivan Bauer rekao je danas agenciji Beta da je stranački odbor u Kikindi raspušten pošto se „oglušio o statut“ te stranke, odnosno odbio je naređenje s vrha da uđe u koaliciju sa SNS i tako se „upodobi“, „prekomponuje“ itd. Bauer je još rekao da je to već drugi put da se kikindski odbor stranke ogluši o odluku stranackcog vrha i dodao da je u prvom slučaju stranka „zažmurila na jedno oko“ ali da sada više neće tolerisati takvu neposlušnost. Odnosno, to valjda znači da neće zažmuriti na oba oka.

Od 39 odbornika u Kikindi, većinu ccini 12 odbornika Demokratske stranke, šest odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine, četiri odbornika Socijalističke partije Srbije, dva odbornika Saveza vojvođanskih Mađara, jedan odbornik Jedinstvene Srbije i Azra Valentić kao jedina odbornica SDPS-a.

Azra Valentić ima 23 godine i prvi put je bila kandidatkinja na lokalnim izborima u maju mesecu. U subotu je prijavila policiji u Kikindi da su joj nepoznate osobe pretile, a optužila je i Zorana Kostića iz Srpske napredne stranke (SNS) da je pokušao da je korumpira, kako bi učestvovala u promeni vlasti u tom gradu.

Lokalna televizija emitovala je i audio snimak u kojem se čuje kako Valentićevoj nude mito, odnosno nude joj mesto direktora Kulturnog centra, ukoliko pristane na „prekomponovanje“.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga