Scena poljupca dve žene izbačena iz Ratova zvezda za bioskope Singapura

Filmovi koji se bave temama LGBT čak i u sporednom planu mogu da budu zabranjeni osobama ispod 18 godina, prema zakonima na snazi u Singapuru

23. dec 2019

Kratki poljubac dve žene u novom filmu „Ratovi zvezda“ izbačen je u verziji koja se prikazuje u Singapuru, preneli su danas lokalni mediji.

Film „Ratovi zvezda Uspon Skajvokera“, epilog devet filmova planetarno popularne sage „Ratovi zvezda“ čiji je prvi deo izašao pre 42 godine, od ove nedelje je na bioskopskom repertoaru u Singapuru.

U kratkoj sceni, dva ženska sporedna lika razmenjuju poljubac. Taj deo je nestao u verziji za Singarup, naveli su mediji i dodali da je ostao zagrljaj dve žene ali bez poljupca.

Neimenovani predstavnik regulatornog tela za kinematografiju u Singapuru izjavio je da je jedna scena iz filma uklonjena ne navodeći koja. Predstavnik smatra da film ne bi trebalo da bude preporučen osobama ispod 18 godina, a ne samo deci ispod 13 godine, kako navode glavni distributeri.

Filmovi koji se bave temama LGBT čak i u sporednom planu mogu da budu zabranjeni osobama ispod 18 godina, prema zakonima na snazi u Singapuru. Filmovi čije su glavne teme LGBT, zabranjeni su osobama ispod 21 godine.

Uprkos rastućoj podršci homoseksualnim pravima poslednjih godina, administracija Singapura je ostala konzervativna.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga