Savkov: Pretnje poljoprivrednicima u Opovu se nastavljaju

Darku Mijajloviću, poljoprivredniku iz Opova, 18. novembra nepoznate osobe podmetnule su požar na traktoru i kamionu i napravili mu štetu procenjenu na 20.000 evra

30. nov 2011

Predsednik Banatskog foruma i odbornik u Skupštini opštine Opovo Đurica Savkov zatražio je danas od ministra policije Ivice Dačića zaštitu od pretnji koje njemu i poljoprivrednicima iz Banatskog foruma upućuju u vezi sa licitacijama državnog zemljišta u toj opštini.

Darku Mijajloviću, poljoprivredniku iz Opova, 18. novembra nepoznate osobe podmetnule su požar na traktoru i kamionu i napravili mu štetu procenjenu na 20.000 evra. Pančevačka policija je utvrdila da je požar podmetnut i navela da je istraga u toku. Mijajlović je ove godine zajedno sa još nekoliko poljoprivrednika iz Opova pokrenuo pitanje odgovornosti opštinskih čelnika i komisije za izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.

Đurica Savkov je u otvorenom pismu Dačiću ocenio da je reč o „terorističkom aktu“ i zatražio zaštitu za poljoprivrednike kojima prete i istragu o pretnjama i o podmetnutom požaru. „Gospodine ministre, stanovnici najmanje opštine u Vojvodini osećaju se uplašeno i nebezbedno. Da li je  odgovor institucija samo ćutanje?”, upitao je Savkov.

On je podsetio da je Dačić nedavno posetio Opovo kako bi otvorio odeljenje vatrogasne policije i dodao da to odeljenje u stvari ne radi, jer su se vatrogasni kamioni  odmah nakon ministrove posete „vratili u Pančevo”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga