Savez za Srbiju: Vlada Vojvodine gasi škole u selima

"Direktori su dobili rok od par nedelja da ugase žiro račun škole, PIB i sve ugovore"

03. avg 2019

Savez za Srbiju (SZS) saopštio je da Vlada Vojvodine u toku avgusta namerava da mimo zakona zatvori desetine seoskih škola.

Kako tvrdi Savez za Srbiju, pokrajinska vlada je donela „usmenu“ odluku da se formira mreža škola, tako što se od manjih seoskih škola traži da se ugase u Privrednom sudu i pripoje nešto većim školama kao istureno odeljenje.

U saopštenju je navedeno da su direktori „dobili rok od par nedelja da ugase žiro račun škole, PIB i sve ugovore koji su sklopljeni na osnovu javnih nabavki pod imenom škole koja se gasi“.

„Napominjemo da škole nisu dobile saglasnost Vlade Vojvodine, ni bilo kakvu pismenu odluku o mreži škola i o gašenju, niti bilo kakve smernice o potencijalnom organizovanju rada škola unutar te mreže“, saopštio je SzS.

Navodeći da neke škole imaju i više od 100 đaka, SzS je postavio pitanje čemu formalno gašenje ako će škole suštinski ostati tu gde jesu i zašto se ovaj nerazumni projekat sprovodi samo u školama u Vojvodini.

Savez za Srbiju zatražio je da se u rešenje ovog pitanja hitno uključe Ministarstvo prosvete, Nacionalni prosvetni savet, saveti roditelja i školski odbori.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga