- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Savez antifašista: SNS zainteresovan za porast nasilja u društvu

Savez antifašista Srbije optužio je Srpsku naprednu stranku da je “zainteresovana” za porast netolerancije, militantnog duha, društvenih sukoba i incidenata i ocenio da je “oštrica” nasilja uperena naročito protiv Vojvodine, s ciljem da se unište “i poslednji ostaci autonomije”.

“U sveopštoj tabloidizaciji društva koriste se teške reči, provokativne izjave i neosnovane optužbe, lansiraju razne teorije zavere i navodnog antisrpskog delovanja iz zemlje i susedstva, a legitimna kritika vlasti i neumesnih postupaka ili izjava njenih visokih predstavnika prikazuje se kao borba protiv društvenog napretka”, naveo je Glavni odbor Saveza antifašista u saopštenju za javnost.

Dodao je da su rast ekonomskih teškoća i sve teži životni uslovi građana praćeni i ozbiljnim pogoršanjem političke klime u Srbiji, porastom netolerancije, jačanjem desnog ekstremizma, oživljavanjem i rehabilitacijom kvislinških ideja poraženih u antifašističkom ratu, pa čak i fizičkim nasiljem prema neistomišljenicima.

“Vidljiva je zamisao da se suprotnost između desnog ekstremizma i demokratskih snaga civilnog društva prikaže kao sudar dva ekstrema između kojih stoji ‘trezvena’ vladajuća partija kao jedino prihvatljivo rešenje. U tom smislu stvara se u javnosti lažno uverenje da je ishod izbora već poznat i da građani ne moraju ni glasati jer ne mogu ništa promeniti”, ocenjuje se u saopštenju.

Savez antifašista Srbije pozvao je građane da na predstojećim izborima građani ne podlegnu “manipulaciji i defetizmu”, već da izađu u što većem broju i da glasaju prema sopstvenom ubeđenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!