Savet protesta bez komentara na uvredljiv govor Sergeja Trifunovića u Novom Sadu

"Nije bilo predviđeno da Trifunović govori, studenti su to predložili"

02. mar 2019

Savet protesta “Jedan od pet miliona” nije danas želeo da komentariše sinoćni govor predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića i teške uverde koje je uputio na račun političkih snaga koje se zalažu za širu autonomiju Vojvodine i predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

“Savet se održava ponedeljkom, tada se i dogovara ko će i kad govoriti”, rečeno je Beti u Savetu protesta.

Dodali su da sinoć nije ni bilo predviđeno da Trifunović govori na protestu, već karikaturista Predrag Koraksić Koraks (Corax), koji je otkazao učešće iz zdravstvenih razloga.

“Trifunović se obratio studentima u kampusu Novosadskog univerziteta, nakon čega su studenti predložili da on govori i na predlog studenata aminovano je da Trifunović govori, kako student Nikola Sibinčić ostao sam na bini”, rečeno je Beti u Savetu protesta.

Sergej Trifunović je sinoć rekao da je čuo priče o „planu za otcepljenje Vojvodine“, koji bi, kako tvrdi, trebalo da realizuje Nenad Čanak i pozvao okupljene građane da to nikako ne dozvole.

On je rekao da bi, po tom planu, “debeli” Nenad Čanak “na kamionu, sa okupacionom vojskom” trebalo da uđe u Novi Sad i proglasi „otcepljenje“ Vojvodine od Srbije.

Na Čankov račun je uputio veliki broj teških uvreda, pa je tako rekao da je lider LSV-a “debelo krme”, “smrdljivo podlo đubre”, koje je “pored kuće u kojoj živi izgradilo još jednu kuću, da bi u nju mogao da smesti orgulje”.

Sergej Trifunović je još rekao da je Čanak, zajedno sa Rasimom Ljajićem i Čedomirom Jovanovićem, “lažni opozicionar”, koji je još veći problem za Srbiju od Aleksandra Vučića.

Pristalice vojvođanske autonomije, koji su nosili i zastave te pokrajine, demonstrativno su napustili skup nakon što je Trifunović uputio veliki broj teških uvreda na račun Vojvodine i Nenada Čanka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga