Savet Evrope upozorio na napad na novinara Milana Jovanovića

"Napad označen kao prvi od dva nivoa pretnje, uz konstataciju da još nema odgovora države"

14. dec 2018

Savet Evrope saopštio je danas da je na svojoj Platformi za bezbednost novinara upozorio na napad na novinara Milana Jovanovića.

Slučaj napada Molotovljevim koktelom na novinara portala Žig info iz Grocke, označen je kao prvi od dva nivoa pretnje, uz konstataciju da „još nema odgovora države“.

Jovanović je ove nedelje rekao da je uveren da je razlog napada, u kojem mu je izgorela cela kuća, isključivo njegovo pisanje, jer se nikom nije zamerio.

On je rekao da su nepoznate osobe u toku noći ubacile Molotovljev koktel, posle čega su pucale na ulazna vrata njegove kuće, kako ne bi mogao da izađe.
Jovanović je dodao da je ranije dobijao pretnje zbog pisanja za taj portal u vezi sa izgradnjom kanalizacije u Vrčinu, kao i zbog tekstova o zloupotrebama predsednika opštine Grocka.

On je naveo da se dva puta pisanim putem obraćao i predsedniku Aleksandru Vučiću i ministarki pravde Neli Kuburović i dodao da ga napad neće zaustaviti.

Predsednik Srbije osudio je juče napad na Jovanovića i njegovu imovinu, navodeći da očekuje da će tužilaštvo i policija pronaći počinioce tog krivičnog dela.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga