Sava opada, ali bujice van korita prete Sremu

Opasnost nije prošla

19. maj 2014

Vodostaj reke Save kod Sremske Mitrovice i danas je u opadanju i jutros u 10 sati iznosio je 802 centimetra, kazali su za Autonomiju u Javnom vodoprivrednom preduzeću Vode Vojvodine.

Opasnost po Sremsku Mitrovicu, međutim, nije prošla i sada glavna opasnost dolazi od vode koja u Srem stiže „iza leđa“, odnosno od one vode koja je probila nasip u Hrvatskoj, na tri kilometra od granice sa Srbijom i koja se preko polja i šuma kao bujica širi Sremom.

Glavna linija odbrane od jutros je u mestima Bosut, Višnjićevo, Rača i Morović. Selo Jamena u opštini Šid, koje je u najnižem delu i najbliže granici sa Hrvatskom, evakuisano je, jer ga je Sava poplavila, kazali su u Vodama Vojvodine.

Komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Goran Ješić upozorio je sinoć da opasnost za Sremsku Mitrovicu još uvek nije prošla, pošto preti opasnost da voda uđe u Mitrovicu van korita reke Save, sa strane.

On je upozorio da je to ogromna količina vode i da je to upravo taj pad vodostaja na Savi koji je izmeren.

„Ovakva vrsta borbe protiv poplava je najteža u vodoprivredi, mnogo teža od situacija u kojima se protiv poplava bori u rečnom koritu“, rekao je Goran Ješić.

Sremska Mitrovica: Službe rade normalno, voda ispravna za piće

Sve gradske službe u Sremskoj Mitrovici rade normalno i bez ikakvih problema, uprkos vanrednom stanju i odbrani od poplava, saopštio je danas gradonačelnik Branislav Nedimović.

JKP Vodovod je potvrdio da sve njihove službe normalno rade i da je voda ispravna za piće, naveo je Nedimović u saopštenju za javnost i dodao da je snabdevanje strujom u gradu takođe normalno.

Gradski Uslužni centar radi uobičajeno, javna preduzeća grada obavljaju svoje delatnosti normalno, JKP Komunalije pored vanrednih poslova u potpunosti izvršava i svoje redovne poslove vezane za održavanje grada, naveo je gradonačelnik.

Dodao je da sve apoteke ustanove Apoteka „Sremska Mitrovca“ u gradu i na selima rade po ustaljenom radnom vremenu, a snabdevanje lekovima je normalno.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga