SAV: Ulazila je Borka u mnoge bitke i okršaje

“Svesna nužnosti stvaranja nove društvene, političke, ekonomske i kulturne zajednice, zasnovane na istini, istorijskom pomirenju i ljudskom poverenju”

30. juna 2019

Savez antifašista Vojvodine izrazio je danas žaljenje zbog smrti Borke Pavićević, navodeći da je reč o borkinji, mirotvorkinji i antifašistkinji koja je više decenija bila akter na kulturnoj i javnoj sceni Srbije i nekadašnje Jugoslavije.

“Bilo je dovoljno reći Borka i svi su znali da će se čuti jasan, racionalan i hrabar stav o državi, (ne)prilikama, o stanju u društvu, o bedi duha, o lopovluku i nemanju morala novih elita, potrebi da se menja društvo u kojem živimo, da se isprave nepravde i još mnogo toga. I uvek sa strašću, zasnovano na njenom velikom obrazovanju, iskustvu i verom da su promene moguće, nužne i preko potrebne. Ulazila je Borka u mnoge bitke i okršaje, svesna nužnosti menjanja društvenih odnosa i stvaranja nove društvene, političke, ekonomske i kulturne zajednice, zasnovane na istini, istorijskom pomirenju i ljudskom poverenju”, dodaje se u saopštenju.

SAV ističe da je Borka Pavićević sebe nepovratno ugradila u kulturne temelje društva, kao i u mnogobrojne mirovne, intelektualne i civilno-društvene inicijative, od kojih se posebno ističe Centar za kulturnu dekontaminaciju.

“Borka u akciji, kao osoba iskustva, mira, dijaloga i tolerancije, u debati, kao kolumnista, polemičar, organizator, i još mnogo toga još, to je Borka koje ćemo se sećati, i koja će nam nedostajati”, saopštio je Saveza antifašista Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga