- Autonomija - https://www.autonomija.info -

SAV: Tužilaštvo da pokrene postupak protiv poslanika Vladimira Đukanovića

Savez Antifašista Vojvodine (SAV) zatražio je danas od Republičkog javnog tužilaštva i drugih nadležnih organa da pokrenu odgovarajuće postupke, među kojima i opoziv poslanika Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića, zbog govora mržnje.

„Savez Antifašista Vojvodine zaprepašćcen je govorom mržnje i prezira narodnog poslanika Vladimira Đukanovića, koji je pokušao da diskredituje i omalovaži one građane Srbije koji se usude da navijaju za sportiste i njihove ekipe koji nisu ispunili njemu svojstvene kriterijume i principe“, navodi se u saopštenju SAV.

Dodaje se da je „posebno ružan napad“ na tenisera Novaka Đokovića, koji je „nebrojeno puta više učinio za Srbiju, nego njegov napadač i slični njemu“.

„Poslanik Vladimir Đukanović zbog toga je izgubio kredibilitet da sedi u skupštinskim klupama i predstavlja građane Srbije“, ocenjuje se u saopštenju.

SAV je čestitao na velikim uspesima Novaku Đokoviću za osvajanje prvog mesta u Vimbldonu i reprezentaciji Hrvatske za osvojeno drugo mesto na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, ocenivši da su „svojim zalaganjem, sportskim i viteškim duhom, pokazali da sa ovih prostora ne moraju dolaziti samo ružne stvari“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!