SAV: Tužilaštvo da pokrene postupak protiv poslanika Vladimira Đukanovića

"Sportisti pokazali da sa ovih prostora ne moraju dolaziti samo ružne stvari"

15. jula 2018

Savez Antifašista Vojvodine (SAV) zatražio je danas od Republičkog javnog tužilaštva i drugih nadležnih organa da pokrenu odgovarajuće postupke, među kojima i opoziv poslanika Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića, zbog govora mržnje.

„Savez Antifašista Vojvodine zaprepašćcen je govorom mržnje i prezira narodnog poslanika Vladimira Đukanovića, koji je pokušao da diskredituje i omalovaži one građane Srbije koji se usude da navijaju za sportiste i njihove ekipe koji nisu ispunili njemu svojstvene kriterijume i principe“, navodi se u saopštenju SAV.

Dodaje se da je „posebno ružan napad“ na tenisera Novaka Đokovića, koji je „nebrojeno puta više učinio za Srbiju, nego njegov napadač i slični njemu“.

„Poslanik Vladimir Đukanović zbog toga je izgubio kredibilitet da sedi u skupštinskim klupama i predstavlja građane Srbije“, ocenjuje se u saopštenju.

SAV je čestitao na velikim uspesima Novaku Đokoviću za osvajanje prvog mesta u Vimbldonu i reprezentaciji Hrvatske za osvojeno drugo mesto na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, ocenivši da su „svojim zalaganjem, sportskim i viteškim duhom, pokazali da sa ovih prostora ne moraju dolaziti samo ružne stvari“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga