Saša Janković: U potpunosti razumem i podržavam mirne proteste

Sraman je način na koji mlade ljude, ali i njihove roditelje i starije sugrađane, prikazuju režimski mediji, nazivajući ih ološem, huliganima, klošarima, stranim plaćenicima i ostalim uobičajenim uvredama kojima se služi propaganda Aleksandra Vučića"

04. apr 2017

Kandidat na predsedničkim izborima Saša Janković saopštio je večeras da u potpunosti razume i podržava mirne proteste mladih ljudi širom Srbije.

„U potpunosti razumem i podržavam mirne proteste. Sraman je način na koji mlade ljude, ali i njihove roditelje i starije sugrađane, prikazuju režimski mediji, nazivajući ih ološem, huliganima, klošarima, stranim plaćenicima i ostalim uobičajenim uvredama kojima se služi propaganda Aleksandra Vučića“, naveo je Janković u saopštenju za javnost.

Podsetio je da su širom Srbije, u najmanje 15 gradova, u toku samoinicijativni protesti građana, većinom mladih, nezadovoljnih nepravdom i autokratskim režimom koji Srbiji preti diktaturom i poništava sve civilizacijske vrednosti.

„Upravo zbog takvog odnosa prema građanima, protesti se i dešavaju. Srbija je naša zemlja“, poručio je Janković.

„Upozoravam da planovi za veštačko izazivanje nasilja, koje bi kao inspiratoru bilo pripisano meni, jesu najopasnija manipulacija koja se lako može otrgnuti kontroli vlasti koja ih sprema. Pozivam sve ljude koji protestuju na mir, staloženost i samokontrolu“, saopštio je Janklović i poručio da je „potrebno snimati ličnim kamerama sve vinovnike eventualnih incidenata, radi istine i kasnijeg procesuiranja“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga