Saša Janković se povukao iz politike

"Smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo"

17. dec 2018

Lider Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković saopštio je danas da se povlači sa tih mesta i iz aktivnog političkog života.

“Činim to jer neću da delim ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji nam je oteo državu. Srbija je naša zajednička domovina i ja neću biti prepreka najbitnijem cilju. Takođe, hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalažu da u tome ne učestvujem”, naveo je Janković u saopštenju za javnost. .

“Verujem da do bolje Srbije vode političke ideje Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381. Osećam krivicu zbog nedostatka rezultata; što naš program, vrednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah već Srbija opet kreće u krug. U vremenu u kom su pogažene sve ljudske vrednosti građanskog društva teško je biti trezven i racionalan. Jos je teze izgledati normalno u srpskoj politici, u kojoj ništa nije onako kako izgleda da jeste. Nemam dilemu da li su ciljevi koje smo postavili vredni borbe i nastaviću je kao običan član Pokreta slobodnih građana i na druge načine. Živela sloboda, živela Srbija!”, naveo je Saša Janković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga