Saša Janković: Moramo ovaj represivni režim da vratimo u 90-te iz kojih su došli

"Oni koji danas sude mladima treba da znaju da neće biti u situaciji da obavljaju javnu funkciju"

15. jan 2018

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković kazao je danas da želi uspeh predsedniku Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisu Tadiću i njegovih partnerima na izborima u Beogradu, „ko god oni bili“.

Želim svim opozicionim strankama najveći mogući uspeh na izborima, srešćemo se na kraju puta. Sve može da se desi i da se završi dobro i loše, ali sam uveren da će se dobro završiti“, kazao je Janković novinarima.

Janković je kazao da „želi uspeh Borisu Tadiću i njegovih partnerima ko god da to budu bili“ jer je, kako je kazao, uveren da je Boris Tadić u svojoj suštini demokrata.

On je dodao da je „pitanje tehnike ko će sa kim“ i ocenio da u ovom trenutku u Srbiji postoji „represivan sistem, kao i da postoje primeri žrtve“.

„Moramo se okrenuti protiv ovog represivnog režima i da ih vratimo u 90-te iz kojih su došli“, dodao je on.

Janković je na konferenciji za novinare održanoj povodom novih prekršajnih prijava koje su podnete protiv studenata koji su rekli „‘ne’ diktaturi, kazao da je njemu u ovom trenutku nije prioritet „ko će sa kim u koaliciju“ već da „ti ljudi koji danas sude mladima ne budu ponovo u situaciji da ‘dele’ pravdu“.

„U ovom momentu je primarno, bez obzira da li smo levlje, dešnje, socijaldemokratskije, liberalnije da se ujedinimo i kažemo da oni koji danas sude mladima treba da znaju da neće biti u situaciji da obavljaju javnu funkciju„, rekao je Janković.

Govoreći o Draganu Đilasu, zajedničkom kandidatu PSG i Narodne stranke, Janković je ocenio da je on dobio najveću moguću političku podršku.

„Različiiti kvaliteti su se nesebično ujedinili i rekli hajmo da podržimo ono što ima najveću šansu da donese promenu u Beogradu“, kazao je Janković.

On je dodao da je na predsedničkim izborima u Beogradu lider Narodne stranke bio njegov „najveći suparnik“, kao i da su se njihovim ujedinjenjem ujedinila „dva najveća korpusa“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga