Sarajevski Kavkaski krug kredom najbolja predstava na Novom tvrđava teatru

Ova predstava, nastala po delu Bertolta Brehta, dobila je najveći broj nagrada: nagradu za režiju dobio je njen reditelj Paolo Mađeli i dvoje glavnih glumaca, Maja Izetbegović i Ermin Bravo

10. jula 2019

Predstava “Kavkaski krug kredom” Narodnog pozorišta i Festivala MESS iz Sarajeva najbolja je predstava šestog po redu Novog tvrđava teatra, koji je odžan u Čortanovcima i u Novom Sadu.

Ova predstava, nastala po delu Bertolta Brehta, dobila je najveći broj nagrada: nagradu za režiju dobio je njen reditelj Paolo Mađeli i dvoje glavnih glumaca, Maja Izetbegović i Ermin Bravo.

Specijalna nagrada za scenski govor dodeljena je predstavi „Žene iz Troje“ u režiji Nebojše Bradića, i u produkciji Narodnog pozorišta Priština i Pozorišta „Zoran Radmilović“ Zaječar.

Specijalna nagrada za istančan poetski izraz pripala je predstavi „San o Mileni“ u režiji Jelene Bogavac, i u produkciji Udruženja umetnika „Artista“.

Specijalna nagrada za mladu glumicu pripala je Judit Laslo za ulogu Đanine u predstavi „Ventilator“, Novosadskog pozorišta (Újvidéki Színház) i Gledališča Koper.

U žiriju su bili pozorišna kritičarka, predsednica žirija Darinka Nikolić, kao i rediteljka Olivera Đorđević i glumac Radoje Čupić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga