Sarajevo traži od RS predmet o ubistvu Davida Dragičevića

Roditelji Dragičeviča tvrde da Okružno tužilaštvo Banjaluka i MUP RS opstruiraju istragu jer su u ubistvo njihovog sina umešani pojedini pripadnici MUP RS

22. feb 2021

Tužilaštvo BiH je od Okružnog tužilaštva Banjaluka i Specijalnog tužilaštva Republike Srpske zatražilo da mu se dostavi predmet o ubistvu Davida Dragičevića u martu 2018. godine u Banjaluci.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da je to tražilo na osnovu “podneska predstavnika oštećenih i Udruženja ‘Pravda za Davida’ “, i da će posle analize tog predmeta doneti odluku o “daljim koracima”.

David Dragičević (21) je nestao 18. marta 2018, a nađen je mrtav šest dana kasnije.

Nekadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS, Darko Ilić, novinarima je tada rekao da se Dragičević pre smrti potukao s grupom mladića i potom opljačkao jednu kuću.

Okružno tužilaštvo je juna 2018. godine otvorilo istragu protiv nepoznatih lica zbog ubistva Dragičevića, ali istraga nije napredovala, niti je iko optužen ili uhapšen.

Roditelji Dragičeviča tvrde da Okružno tužilaštvo Banjaluka i MUP RS opstruiraju istragu jer su u ubistvo njihovog sina umešani pojedini pripadnici MUP RS.

Otac preminulog mladića Davor Dragićević izjavio je ranije za medije, da sve nade polaže u Tužilaštvo BiH, i tvrdi da postoje dokazi u vezi sa ubistvom njegovog sina.

On je podneo prijavu protiv 13 lica koji su učestvovali u slučaju ubistva Davida Dragičevića i tvrdi da iza ubistva njegovog sina stoji politika.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Naposletku
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga