Saradnja Vojvodine sa mađarskim županijama

Na raspolaganju je približno 50 miliona evra

02. jul 2013

Predstavnici Vojvodine i mađarskih županija Bač Kiškun i Čongrad utvrdili su danas na sastanku u Novom Sadu četiri tematske oblasti u kojima će kroz zajedničke projekte konkurisati za sredstva prekograničnog IPA programa Srbija-Mađarska, koji finansira Evropska unija.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov precizirao je na sastanku da je reč o oblastima poboljšanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, zatim oblasti preduzeća koja se bave poljoprivredom, ribolovom i sektorom akvakulture.

Dodao je da su tematske oblasti i podrška svim sektorima privrede sa niskim nivoom emisije uglendioksida, prilagođavanje klimatskim promenama i poboljšanje prevencije rizika u ovoj oblasti, kao i unapređivanje održivog saobraćaja u glavnim mrežnim infrastrukturama i poboljšanje saobraćajnog kapaciteta.

Vrebalov je najavio da će na sledećim sastancima biti razmatrani konkretni projekti sa kojima će se konkurisati u okviru IPA programa Srbija-Mađarska.

„Na raspolaganju nam je približno 50 miliona evra koje želimo da iskoristimo kroz kvalitetne i održive projekte i programe“, rekao je potpredsednik Skupštine Vojvodine.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga