Saradnja Vojvodine sa hrvatskim i mađarskim županijama

Dunavska strategija glavna prilika za saradnju

20. jan 2014

Predstavnici Vukovarsko-sremske županije, mađarske županije Bač-Kiškun i Vojvodine saglasili su se danas na sastanku u Vukovaru da je Dunavska strategija najjača prilika za saradnju ova tri regiona, saopštio je Biro za informisanje Vlade Vojvodine.

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski podsetio je da je Vojvodina deo Srbije okružen zemljama Evropske unije i dodao da je to velika prilika za razvoj.

On je najavio da će predstavnici tri regije posetiti i nemačku pokrajinu Baden-Virtemberg, kako bi se upoznali sa iskustvima u projektima Nemačke, Francuske i Švajcarske.

Gabrijela Žalac, načelnica za međunarodnu saradnju i evropske poslove Vukovarsko-sremske županije, istakla je da je Dunavska strategija najjača veza tri regije, kao i njena prioritetna područja, koja se odnose na zaštitu životne sredine, mala i srednja preduzeća i zaštitu kulturnog nasleđa.

Predstavnici mađarske županije Bač-Kiškun napomenuli su da program Dunavske regije ne može funkcionisati bez kvalitetne saradnje suseda, a važne su oblasti privrede, navodnjavanja i kulture.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga