Saradnja Vojvodine i Vukovarsko-sremske županije

Mogućnosti trilateralne saradnje Vojvodine, Vukovara i Bač-Kiškuna

20. mar 2012

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i župan Vukovarsko-sremske županije u Hrvatskoj Božo Galić saglasili su se danas o potrebi saradnje dva regiona, radi lakšeg nastupa prema fondovima Evropske unije, a posebno u okviru Dunavske strategije.

Egereši je na konferenciji za novinare nakon razgovora sa Galićem rekao da Vojvodina i Srbija kroz saradnju sa regijama iz Hrvatske i iz Mađarske povećavaju mogućnost za dobijanje sredstava iz evropskih fondova i za lobiranje unutar EU.

On se založio za trilateralnu saradnju između Vojvodine, Vukovarsko-sremske županije i mađarske županije Bač-Kiškun.

Egereši je ocenio da je hrvatska nacionalna zajednica u Vojvodini „most saradnje” između dveju regija, kao što je na isti način i srpska zajedenica u toj hrvatskoj  županiji.

Božo Galić je rekao da se već sprovode ranije zaključeni sporazumi između te županije i Vojvodine, u okviru projekata prekogranične saradnje.

„Hrvatska je pred ulaskom u EU, a Srbija je kandidat za ulazak i ta saradnja ubuduće sigurno može biti još jača u nizu područja“, istakao je Galić.

Delegacija Vukovarsko-sremske županije sastala se danas u Novom Sadu i sa potpredsednikom Vlade Vojvodine Tomislavom Stantićem i pokrajinskim sekretarom za nauku Dragoslavom Petrovićem.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga