Saradnja Vojvodine i Ulma u zaštiti od poplave

Bugarski je izrazio zabrinutost zbog odlaganja najavljenog sastanka zajedničke komisije za saradnju Srbije i Baden-Virtemberga

28. jul 2014

Pokrajinski sekretar Branislav Bugarski razgovarao je danas u Novom Sadu sa gradonačelnikom nemačkog grada Ulma Ginterom Cišom o saradnji na projektima, a pre svega onima koji se tiču zaštite od poplava.

Gradonačelnik Ulma Ginter Ciš je rekao da će Vojvodina i nemačka pokrajina Baden-Virtemberg, u kojoj se nalazi Ulm, raditi na dugoročnim projektima, posebno u okviru Dunavske strategije, a prioritet je zaštita od poplava pograničnih gradova i regija.

„To je odlična osnova za prekograničnu saradnju celog dunavskog područja, koja nije dovoljno iskorišćena i to će biti jedan od glavnih projekata za sledeću Dunavsku konferenciju u Ulmu“, rekao je Ciš.

Bugarski je izrazio zabrinutost zbog odlaganja najavljenog sastanka zajedničke komisije za saradnju Srbije i Baden-Virtemberga, jer je ta regija važan ekonomski partner, ne samo za Srbiju, već i za Vojvodinu.

Ciš trenutno boravi u poseti Vojvodini kao gost Kampa tolerancije u Bačkoj Topoli, gde će biti predavač mladima iz podunavskog regiona.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga