Saradnja Vojvodine i Tuzlanskog regiona

Pajtić: Srbija je još uvek pretpolitičko društvo, sa nedovoljno razvijenim institucijama

06. sep 2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i premijer Tuzlasnkog kantona iz Bosne i Hercegovine Sead Čaušević razgovarali su danas u Novom Sadu o intenziviranju saradnje između dve regije.

Sagovornici su se dogovorili da uskoro bude potpisan sporazum o saradnji u Tuzli, kojim će biti definisani konkretni projekti, saopštio je Biro za odnose s javnošću Vlade Vojvodine.

Pajtić je rekao da je Vojvodina iz IPA programa prekogranične saradnje privukla 87 odsto sredstava koja su bila namenjena Srbiji i dodao da kroz saradnju sa Tuzlanskim kantonom Vojvodina želi da realizuje još veći broj programa, koji će biti u obostranom interesu.

Sead Čaušević je ocenio da saradnja može biti još uspešnija kroz uključivanje što više regionalnih partnera.

Boja Pajtić je danas primio i učesnike programa „Mladi lideri Srbije“, koji je organizovan pri Nacionalnom demokratskom institutu (NDI).

„Mi smo još uvek pretpolitičko društvo, sa nedovoljno razvijenim institucijama i slobodom medija, sa nedovoljnom svešću o tome na koji način funkcioniše poštovanje ljudskih i manjinskih prava. To je opterećenje koje će, nažalost, nositi i vaša generacija, jer pristupanje EU podrazumeva i korenito menjanje društva iznutra“, rekao je Pajtić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga