Saradnja Vojvodine i Štutgarta u poljoprivredi

Nemačka ubedljivo najveći investitor, sa 33 kompanije koje su uložile više od milijardu dolara

05. mar 2014

Intenziviranje saradnje u oblasti poljoprivrede i agrobiznisa od obostranog je interesa za pokrajinu Vojvodinu i region Štutgart u nemačkoj saveznoj državi Baden Virtemberg, istakli su na današnjem sastanku u Novom Sadu predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i predsednik distrikta Štutgart Johanes Šmalcl.

Interes za saradnju postoji i u oblasti informacionih tehnologija, obrazovanja i kulture, a posebno na realizaciji zajedničkih projekata na impelementaciji Dunavske strategije, kazali su Pajtić i Šmalcl, a prenosi Biro za informisanje pokrajinske vlade.

„Po broju stranih investicija u našu pokrajinu, Nemačka ubedljivo prednjači sa 33 kompanije, koje su u proteklom periodu investirale više od milijardu dolara“, naveo je Bojan Pajtić i dodao da su najveće investicije ostvarene u oblasti farmaceutske industrije, automobilske industrije, građevinarstva i trgovine.

Johanes Šmalcl pohvalio je napore Vojvodine na negovanju bilingvalne nastave na nemačkom i na srpsko jeziku i ocenio da se u oblasti obrazovanja mogu ostvariti brojni zajednički projekti.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga