Saradnja Vojvodine i regija iz Hrvatske i Mađarske

Tri regije spremne su i sposobne da tu priliku iskoriste

24. okt 2012

Zajedničkim projektima Vojvodine, Vukovarsko-sremske županije iz Hrvatske i mađarske Županije Bač-Kiškun značajno se uvećavaju mogućnosti za njihovu realizaciju kroz različite programe i fondove EU, poručili su danas predsednici ove tri regije.

„Tri regije spremne su i sposobne da tu priliku iskoriste“, poručili su predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan pastor, župan Vukovarsko-sremske županije Božo Galić i predsednik Županijske skupštine Bač-Kiškuna Gabor Banjai.

Ištvan Pastor je ocenio da su jedan od značajnih potencijala u saradnji tri regije i zajedničke inicijative i projekti u okviru Dunavske strategije, a dogovoreno je da zajednička radna grupa u najskorijem roku definiše i utvrdi prioritete i ciljeve dalje saradnje, preneo je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Božo Galić je rekao da se skorašnjim pridruživanjem Hrvatske Evropskoj uniji mogućnosti ove saradnje još više proširuju, te da su prioriteti privreda, turizam, razvoj infrastrukture, sajmovi, saradnja privrednih komora i razvojnih agencija.

Gabor Banjai naglasio je da združenim nastupom tri regije povećavaju svoju vidljivost i jačaju svoje pozicije i šanse za učešće u većim evropskim projektima.

Dogovoreno je da se naredni sastanak eksperata tri regije održi u Kečkemetu, u Županiji Bač-Kiškun.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga