Saradnja Instituta iz Sr. Kamenice sa bolnicama u Senti

Pacijenti iz Sente ubuduće će se lakše lečiti nakon infakta

29. feb 2012

Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine iz Sremske Kamenice potpisao je danas sa Domom zdravlja i Opštom bolnici u Senti ugovor o saradnji koji podrazumeva brzi transport pacijentima sa infarktom iz Sente do Sremske Kamenice.

Pacijenti koji se na vreme i u kratkom roku od prve pojave bola jave službi hitne medicinske pomoći u Senti, odmah će biti transportovani u Institut u Sremskoj Kamenici, objašnjeno je na potpisivanju ugovora.

Pacijentu će potom odmah biti urađena hitna koronarografija i stavljeni stentovi u akutno zapušenu arteriju, čime će se obezbediti stabilan protok u krvnim sudovima srca i brzo uspostaviti njegov normalan rad.

Ovakva brza intervencija uspostavljanja protoka krvi kroz zapušeni krvni sud će velikom broju bolesnika iz regije Sente omogućiti očuvanje srčanog mišića u meri skoro kao da se infarkt nije dogodio, rečeno je na potpisivanju.

Institut iz Sremske Kamenice je do sada već realizovao slične ugovore sa bolnicama i domovima zdravlja u Vrbasu, Zrenjaninu, Novom Bečeju i Šidu, Sremskoj Mitrovici,  Bačkoj Topoli i Rumi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga