Saradnja Instituta i Doma zdravlja u Novom Bečeju

Građanima Novog Bečeja će biti omogućen ultrazvučni pregled na koji se do sada čekalo i duže od šest meseci

27. nov 2012

Predstavnici Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine i Doma zdravlja u Novom Bečeju potpisali su danas ugovor o saradnji koji će omogućiti građanima Novog Bečeja ultrazvučni pregled na koji se do sada čekalo i duže od šest meseci.

Saradnja podrazumeva dolazak kardiologa sa Instituta u Sremskoj Kamenici jednom nedeljno po šest sati i obavljanje pregleda ultrazvuka srca, dopler pregleda krvnih sudova i specijalističkih pregleda.

Stanovnicima Novog Bečeja, kako je rečeno, omogućena je ista zdravstvena zaštita kao da su posetili Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, visok nivo kvaliteta dijagnostike, veće zadovoljstvo pacijenata, kao i edukacija osoblja i lekara njihovog Doma zdravlja.

Ugovor su potpisale direktorka Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Nada Čemerlić Ađić i direktorka Doma zdravlja u Novom Bečeju Anđelka Korovljev uz prisustvo pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vesne Kopitović i potpredsednika Skupštine Vojvodine Milivoja Vrebalova.

Na inicijativu Vrebalova, koji je i bivši predsednik Opštine Novi Bečej, taj projekat je pokrenut pre dve godine.

Vrebalov je istakao da su efekti te akcije već rezultirali manjim brojem smrtnih slučajeva i boljom preventivom srčanih bolesti za stanovnike te sredine.

„Naši građani više neće biti građani drugog reda zato što ne žive u Novom Sadu ili nekom drugom većem centru, ali će sada imati istu primarnu medicinsku zaštitu“, istakao je Vrebalov.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga