Saradnik našeg portala Pavel Domonji dobitnik nagrade „Dušan Bogavac“

Samostalni novinar Pavel Domonji je dobitnik novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za 2009. godinu, sao…

26. okt 2009

pavel.JPGSamostalni novinar Pavel Domonji je dobitnik novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za 2009. godinu, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).
„U novinarskom angazmanu i javnoj komunikaciji Pavel Domonji dosledno i hrabro zastupa progresivne, demokratske i antifasisticke stavove“, naveo je žiri u obrazloženju nagrade koju se tradicionalno dodeljuje za etiku i hrabrost.
Kao samostalni novinar, frilenser, Domonji je tokom bogate karijere pisao za listove Vzlet, Hlas ljudu, Borba, Odgovor. vršački magazin Kosava, Nezavisni vojvođanski građanski list, Bulevar i Hrvatsku riječ.
Trenutno piše za Libertateu i www.autonomija.info, a povremeno i za Pescanik.
Domonji je za Helsinski odbor za ljudska prava u Srbiji priredio knjige „Individualna i kolektivna prava“, „Između načela i stvarnosti“, „Vojvođanski identitet“ i „Multietnički identitet Vojvodine“, a pre toga i knjigu Mirka Đorđevića „Znaci vremena“.
Nagrada Domonjiju biće uručena u sredu, 28. oktobra 2009. u 12 sati u prostorijama NUNS-a na II spratu Doma novinara Srbije, Resavska 28.
Ove godine u užem izboru za nagradu „Dušan Bogavac“ bili su i novinarka Nastasja Radović, novinari Branko Stanković, Dimitrije Boarov i Jugoslav Ćosić, kao i redakcija „E novina“.
Žiri je radio u sastavu Mirko Đorđević, Miloš Živanović, Mijat Lakićević, Filip Mladenović, Nadežda Gaće i Branka Bogavac.

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga