Santos Brothers Band snimili spot

Prvobitno je planirano da Santosi snime spot i singl na svetskom nivou. No, nije bilo dovoljno sluha za ove vojvođanske rock-fenomene, te je izgubljeno dragocenih šest meseci…

28. mar 2011

Prvi pobednici Rata bendova sarajevske televizije OBN, Santos Brothers Band, velike rock nade Balkana, nisu više mogli čekati, te su snimili spot u svom aranžmanu. Prvobitno je planirano da Santosi snime spot i singl na svetskom nivou. No, grad nije imao dovoljno sluha za ove vojvođanske rock-fenomene, te je izgubljeno dragocenih šest meseci u uzaludnom traženju sredstava.

Rock-klinci, na veliku radost mnogobrojnih fanova širom bivše Jugoslavije, su ipak ovaj mesec završili dugoočekivani spot kompozicije pod naslovom Je, je, je… Pesma će se naći na albumu od osam kompozicija kojeg ovaj sastav sprema. Inače, spot je rad lokalnog autora Želimira Križova. On je i scenarista i snimatelj i montažer. Možete ga i vi poštovani posetioci ovog cenjenog sajta pogledati:

http://www.youtube.com/watch?v=-KFWjk0gNOI&feature=related

Autor ove kompozicije je Sead Lipovača. (bivši naslov „Pevaj sa nama“) Poznati Zlaja u spotu i nastupa kao izvođač na gitari. Mala zanimljivost s albuma, kojeg spremaju ovi dečaci, je i ta da je planirano da jednu kompozciju otpeva čuveni Gobac. No, kako kažu članovi benda, o tom po tom. Kao autor teksta jedne pesme pojavljuje se i poznati Najda iz grupe SMAK. Autor ostalih pet pesma je Stefan Šantoši.

Lepa zanimljivost koja se ipak desila ovom sastavu u ovih nekoliko meseci je ta, da je veliko pojačanje stiglo u obliku vokalne solistkinje Višnje Milić. Ona je obogatila zvuk ovog benda, svojim fascinantnim vokalnim mogućnostima. Ostali članovi benda su, da podsetimo, Stefan Šantoši gitara i vokal, Jovan Erečković bass i za bubnjevima je Miloš Šantoši.

Što se tiče gostovanja, a to najviše zanima fanove ovih bačkih-dečaka, bend se malo primirio, jer kako smo već rekli, spremaju album u muzičkom studiju u Veterniku.. No sredinom aprila kreću opet sa nastupima po Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji…

Željko Građin

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga