Samo 30 odsto Vojvođana ima kanalizaciju!

U Vojvodini postoji svega 18 postrojenja za tretman vode za piće, a od 22 postrojenja za tretman otpadnih voda, samo 11 je u funkciji

21. feb 2012

Samo 30 odsto stanovnika Vojvodine ima kanalizaciju, izjavila je pomoćnica pokrajinskog sekretara za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Nada Lazić.

“U Vojvodini postoji svega 18 postrojenja za tretman vode za piće, a od 22 postrojenja za tretman otpadnih voda, samo 11 je u funkciji”, kazala je Lazićeva u emisiji “Radar” Radio-televizije Vojvodine.

Ona je podsetila da bi, prema važećim direktivama i preuzetim međunarodnim obavezama, Srbija do 2020. godine morala da ugradi prečištače za otpadne vode, koje se sada slivaju u Dunav.

Lazićeva je navela da je „urađeno nekoliko strategija“ za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda, ali da svih ovih godina nije određen izvor finansiranja tih projekata.

“Onog momenta kada date strategiju mora da se, u ekonomskom smislu, zna izvor finansiranja za sprovođenje te strategije. Tu negde mi imamo kurcšlus svih ovih godina”, rekla je Lazićeva.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga