Salak: SNS je u Žitištu ucenjivao i potplaćivao birače

Vučić je svojim “lokalnim feudalcima” svojim imenom omogućio bahaćenje i omogućio “lokalnom alkoholičaru”, koji i ne živi u svojoj opštini, da pobedi doktoranta prava

05. maja 2016

Igor Salak, nosilac liste grupe građana “Vreme je za bolje” na lokalnim izborima u opštini Žitište, zahvalio je danas sugrađanima što su svojim glasovima omogućili da ta lista osvoji više od 25 odsto mandata u skupštini opštine i optužio Srpsku naprednu stranku (SNS) da je ucenjivala i potplaćivala birače.

Salak je u saopštenju za javnost naveo da je SNS, uprkos ucenama, korupciji i pristrasnim medijima, u Žitištu osvojio manje od 30 odsto mandata.

“I pored svega toga, mi smo ih skoro pobedili. I pobedili bismo ih da nije bilo masovnih nepravilnosti. Svaki stanovnik naše opštine već je čuo koliko se plaćalo za jedan glas i ko je to plaćao. Mi ne zameramo onima, koji su, budući siromašni, podlegli pritisku na radnom mestu, obećanju za zaposlenje i novčanoj uceni. Ali zameramo onima koji su organizovali ovo svođenje ljudskih bića na robu”, naveo je Salak.

Optužio je predsednika SNS-a Aleksandra Vučića da je svojim “lokalnim feudalcima” svojim imenom omogućio bahaćenje, da je omogućio “lokalnom alkoholičaru”, koji i ne živi u svojoj opštini, da pobedi doktoranta prava.

“Samo tako lopovi i lažovi mogu biti bezbedni pišući lažne letke, a doktorant priveden u stanicu policije. Samo u Srbiji koju su stvorile te lokalne dahije, građaninu može biti egzistencijalno bitno, da od vladajuće klike dobije dve-tri hiljade dinara za glas. Čine nas sve siromašnijima, da bi nam i paket pašteta bio važniji od slobode”, ocenio je Salak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga