Sajam zapošljavanja i stručnih praksi u Novom Sadu

Dekan FTN: Najveći broj studenata ovog fakulteta se zapošljava čim diplomira, a gotovo svi studenti imaju stipendije na završnim godinama studija

19. mar 2012

Sajam zapošljavanja i stručnih praksi Konteh 2012. biće održan 21. i 22. marta u Novom Sadu, najavio je danas pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin.

„Ovaj sajam je prilika za mlade inženjere, diplomce i studente tehničkih i srodnih nauka da stupe u kontakt sa predstavnicima domaćih i stranih kompanija u kojima žele da rade ili imaju praksu”, rekao je Vasin na konferenciji za novinare.

Objasnio je da će predstavnici kompanija održati prezentacije i sprovoditi ankete i intervjue sa zainteresovanim studentima, diplomcima i inženjerima o mogućnostima zapošljavanja ili obavljanja stručnih praksi.

Sajam organizuje Međunarodna organizacija studenata tehnike (EESTEC), u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada.

Dekan FTN-a Ilija Ćosić rekao je da se najveći broj studenata ovog fakulteta „zapošljava čim diplomira” i dodao da gotovo svi studenti imaju stipendije na završnim godinama studija.

Podsetio je da je FTN osnovao 63 preduzeća u kojima je do sada zaposleno više od 2.000 inženjera.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga