SAD: Gej časopis za vojnike

Povodom ukidanja tabua o homoseksualnosti u američkoj vojsci, u vojnim bazama će biti podeljeno časopis namenjen gej populaciji

03. sep 2011

Povodom definitivnog ukidanja tabua o homoseksualnosti u okviru vojske, vojnim bazama u SAD će 20. septembra biti podeljeno specijalno izdanje časopisa OutServe namenjenog gej populaciji, saopštio je taj američki list.

OutServe je u petak na svom veb sajtu saopštio da će u specijalnom izdanju časopisa stotine vojnika otkriti svoju seksualnu orijentaciju, što, kako je navedeno, predstavlja „neverovatan trenutak u istoriji (američke) vojske“.

„Pripadnici gej, lezbijske i biseksualne populacije su do sada morali da kriju svoj pravi identitet“, kaže se u saopštenju lista.

Američki predsednik Barak Obama saopštio je 22. jula da je dao zeleno svetlo definitivnom rušenju tabua o homoseksualnosti u okviru vojske, čime je, kako je rekao, ukinut „diskriminitorski zakon“, koji je na snazi bio 18 godina.

U raspravu o ukidanju tabua uključile su se mnoge javne ličnosti u SAD među kojima i poznata pevačica Lejdi Gaga, koja je, kao i američki predsednik, stari zakon nazvala diskriminatorskim. Glavni komandant američkih marinaca, DŽejms Ejmos, izrazio je međutim strahovanuje da će ukidanje tabua za posledicu imati smanjenu efikasniost američkih vojnika u borbama.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga