Šabić: Savamala laka za istragu

Pobeda na izborima ne oslobađa vlast obaveze sprovođenja zakona koji joj se ne dopadaju

04. sep 2016

Vlast je dužna da javnosti pruži sve relevantne informacije o događaju u Savamali, izjavio je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, napominjući da pobeda na izborima ne oslobađa vlast obaveze sprovođenja zakona koji joj se ne dopadaju.

Kao sagovornik FoNeta u seriji intervjua „Bez rukavica“, Šabić je podsetio da tužilaštvo ni posle četiri meseca nije otkrilo i procesuiralo odgovorne aktere, kada je očigledno da iole ozbiljnija istraga ne može a da relativno lako ne dođe do tog rezultata.

Može neko da zatvara oči ili da minimizira problem, ali to neminovno baca ružno svetlo na važnu instituciju tužilaštva. Posledično, što je još gore, i na funkcionisanje pravosuđa i ostvarivanje principa zakonitosti, ukazao je Šabić.

Prema njegovim rečima, imamo situaciju u kojoj se evidentno desilo nešto što predstavlja niz prekršaja i krivičnih dela, ali jedino što nam tužilaštvo saopštava je da ne može ništa da nam saopšti.

Šabić napominje da pobeda na izborima nesporno daje legitimitet za vođenje javnih poslova, ali ne podrazumeva pravo da radiš šta želiš po slobodnoj volji, već obavezu doslednog poštovanja i primene Ustava i zakona, bez selekcije.

(Fonet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga