Sa tvrđave tokom Exita odneto 33 tone smeća

Sav otpad prispeo sa ovog prostora odnešen je na trake u reciklažnom centru na dalju separaciju i preradu, pre svega limenke, karton, PET ambalaža i plastika

13. jul 2021

Od početka 20. muzičkog festivala Exit do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave radnici JKP „Čistoća“ Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima 33 tone smeća na Gradsku deponiju, saopštilo je to javno preduzeće.

Kako se navodi, navedene količine prikupljene su samo na prostoru Petrovaradinske tvrđave, bez podgrađa i Keja žrtava racije, gde su se takođe okupljali posetioci festivala.

Sav otpad prispeo sa ovog prostora odnešen je na trake u reciklažnom centru na dalju separaciju i preradu, pre svega limenke, karton, PET ambalaža i plastika.

Kako se navodi, tokom Exita je na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju aktivno radilo 80 radnika JKP „Čistoća“, dok je u kompletnoj organizaciji posla bilo uključeno oko 130 zaposlenih.

„Naš posao završetkom Exita nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa tvrđave“, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Glad
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga