RYCO: Uzeti u obzir interese mladih i edukaciju u pandemiji

Organizacije civilnog društva i ostali relevantni akteri ohrabruju se da ne odustanu od regionalne saradnje mladih, a nadležni iz oblasti zdravstvene zaštite pozivaju da se pozabave pitanjem mentalnog zdravlja tokom krize

26. okt 2020

Omladinski predstavnici u Upravnom odboru Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) saglasili su se danas da, uzimajući u obzir negativne posledice pandemije, treba u obzir uzeti interese mladih prilikom preoblikovanja i prilagođavanja edukativnih procesa, obraćajući posebnu pažnju na mlade sa manje mogućnosti.

Ovo se posebno odnosi na mlade bez ili sa otežanim pristupom internetu, nedovoljno digitalno pismene mlade i mlade bez neophodnih uređaja za učenje.

Ukazano je da je potrebno dodatno unaprediti veštine i znanja nastavnog osoblja i trenera u vezi sa korišćenjem alata za onlajn i interaktivnu nastavu.

Organizacije civilnog društva i ostali relevantni akteri ohrabruju se da ne odustanu od regionalne saradnje mladih, a nadležni iz oblasti zdravstvene zaštite pozivaju da se pozabave pitanjem mentalnog zdravlja tokom krize.

Političari i drugi donosioci odluka, i javne ličnosti ohrabruju se da se uzdrže od širenja govora mržnje i lažnih vesti, čime kreiraju nezdravu atmosferu koja dodatno utiče na mentalno zdravlje mladih i može dovesti do porasta stepena netolerancije mladih prema različitostima.

Ugovorne strane i organizacije civilnog društva pozivaju se da se posebno fokusiraju na preduzimanje potrebnih mera kako bi mladima omogućili da učestvuju u procesima donošenja odluka i tokom trenutne krize.

(FoNet/Danas, Foto: Pixabay)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga