Rusko selo čeka decu iz Japana

Predsednik Mađarskog kulturno-obrazovnog i omladinskog centra Šandor Talpai uputio pismo Ambasadi Japana u kojem nudi gostoprimstvo deci iz daleke zemlje pogođene zemljotresom

23. mar 2011

Predsednik Mađarskog kulturno-obrazovnog i omladinskog centra iz Ruskog sela Šandor Talpai uputio je pismo Ambasadi Japana u Beogradu u kojem je ponudio gostoprimstvo deci iz daleke zemlje pogođene zemljotresom. U pismu se navodi da ovdašnji ljudi nisu zaboravili pomoć koju su, kada im je bila najpotrebnija, dobili od Japana.
„Želeli bi da ovde ugostimo petnaestoro dece i tri odrasla iz Japana tokom juna-jula 2011. na mesec-dva dana. U tom periodu organizujemo naš tradicionalni letnji kamp, u kojem učestvuje stotinak dece uzrasta od 8 do 15 godina. Za decu koja bi stigla iz Japana mogli bi da sastavimo poseban program“, izjavio je šandor Talpai za „Mađar so“.
Mađarsko kulturno-obrazovni i omladinski centar formiran je pre osam godina, sa ciljem očuvanja kulturnog nasleđa i tradicija, a tokom proteklih godina postao je pravi centar mađarske zajednice u Ruskom selu, u kojem se gotovo trećina od ukupno 3.500 stanovnika izjašnjavaju kao Mađari. U ovom centru se održavaju značajnije manifestacija u selu.

(Mađar So)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Naslednik
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga