Ruski mališani pobegli, upriličen prijem za lažnu decu?

"Organizatori su decu, umesto u studentski dom, smestili u fiskulturnu salu. Tu su doručkovali u improvizovanoj trpezariji, bez tanjira i escajga, a spavali su u vojničkim krevetima"

23. jul 2013

Dvadesetoro osnovaca iz Rusije, koji su se prijavili za desetodnevni rukometni kamp „Rastimo“, nezadovoljni lošim uslovima smeštaja napustili su Novi Sad nakon svega četiri dana.

Posrednica između ruskih đaka i organizatora iz Univerzitetskog rukometnog kluba Vojvodina (koji nema veze sa RK Vojvodina), Radmila Vojnović, kaže da su organizatori napravili neverovatne propuste, zbog kojih su ruski đaci bukvalno pobegli iz Srbije.

„Organizatori su decu, umesto u studentski dom, smestili u fiskulturnu salu. Tu su doručkovali u improvizovanoj trpezariji, bez tanjira i escajga, a spavali su u vojničkim krevetima. To nije bio međunarodni kamp, već puka improvizacija“, kaže Vojnovićeva.

U pomenutom klubu navode da je za skandal kriva upravo Vojnovićeva. „Ponudili smo ruskoj delagaciji smeštaj u studentskom domu, ali je kasnije ona zahtevala da sve usluge u kampu budu besplatne, pa smo decu smestili u salu OŠ ‘Đorđe Natošević’. Odbila je da potpiše ugovor o razmeni dece, gde su svi uslovi bili precizirani, kako bi mogla da opere nekoliko hiljada evra koje je za organizaciju programa dobila od ruske kneginje“, kaže Milka Đukić iz URK „Vojvodina“.

Vojnovićeva navodi da na nedavno održanom prijemu za rusku decu u Gradskoj kući uopšte nisu bila ova deca, jer su u tom trenutku mališani bili u Svilajncu. „Srpsku decu iz Spensove škole sporta predstavili su kao rusku decu“, tvrdi ona.

Član Gradskog veća za sport Predrag Svilar kaže da će, ukoliko se ispostavi da organizatori kampa nisu ispunili sve kriterijume, snositi posledice. „Ako se optužbe ispostave tačnim, nećemo ih više podržavati“, kaže Svilar.

RK Vojvodina: Nemamo veze sa organizacijom rukometnog kampa

Rukometni klub Vojvodina iz Novog Sada, aktuelni šampion Srbije, saopštio je da tzv. Univerzitetski rukometni klub Vojvodina nema nikakve veze s njima, pa samim tim ni sa prijemom ruskih mališana u rukometni kamp „Rastimo“.
rk_vosa_sampion

„RK Vojvodina“, šampion države u sezoni 2012/2013 nema nikakve veze sa organizacijom rukometnog kampa. Već par godina u nazad pojedinci se igraju imenom „Vojvodina“ u raznim sportovima. Nije nam poznato kako je i gde registrovan Univerzitetski rukometni klub „Vojvodina“ i to je posao za nadležne organe ali nam je poznato da se ovo ime i sličnost sa šampionskim klubom zloupotrebljava na razne, pa i ovaj veoma ružan način koji u lošem svetlu predstavlja Novi Sad, rukomet i istinske rukometne radnike dok potencijalne učesnike tzv. „kampa“ , dovodi u zabludu da je organizator nekakvog „kampa“ šampion države“, navode za 021 u upravi novosadskog kluba.

Univerzitetski ženski rukometni klub „Vojvodina“ registrovan je na adresi Lovćenska 16 u Novom Sadu, a zastupnici su Milka i Milorad Đukić. Navodi se i da su aktivni članovi Rukometnog saveza Novog Sada i Rukometnog saveza Vojvodine.

(Autonomija/021/Blic) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga