Rusija planira zabraniti doniranje organa gej osobama

Rusija bi uskoro mogla ponovno uvesti zabranu doniranja krvi i organa homoseksualnim osobama, ali bi im zato mogla osigurati besplatne tretmane za "preobraćanje na heteroseksualnost"

29. avg 2013

Rusija bi uskoro mogla ponovno uvesti zabranu doniranja krvi i organa homoseksualnim osobama, ali bi im zato mogla osigurati besplatne tretmane za „preobraćanje na heteroseksualnost“, izjavio je zastupnik u Dumi, Mikhail Degtyarev, a prenosi RT.

„Predložit ćemo uvođenje amandmana kojim bi se homoseksualnost vratila na listu kontraindikacija za donacije krvi i organa“, kazao je Degtyarev, dodavši kako ovaj potez uopće ne smatra diskriminatornim jer je, prema njegovim riječima, 65 posto svih oboljelih od AIDS-a homoseksualne orijentacije.

Kako bi „pomogli“ osobama homoseksulane orijentacije dodao je da se radi na omogućavanju besplatna savjetovanja s psiholozima koje bi im trebala omogućiti „povratak normalnom životu i povratak heteroseksualnoj orijentaciji“.

Zabrana doniranja krvi i organa postojala je i ranije u Rusiji, ali je ukinuta prije mnogo godina. Hoće li godinama kasnije ponovno biti uvedena, odlučit će Duma.

(Libela)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga