Rundek u kampanji protiv plastike za jednokratnu upotrebu uz pesmu „Reci ne“

Plastika za jednokratnu upotrebu globalni je problem, a aktivisti nastoje da rašire svest o njenoj štetnosti i tako da smanje njenu upotrebu

22. jula 2019

Muzičar Darko Rundek podržao je Grinpisovu kampanju protiv plastike za jednokratnu upotrebu predstavivši pesmu „Reci ne“ te je pozvao građane da potpišu peticiju i pridruže se onima koji se protive upotrebi jednokratnih kesa, saopštio je Grinpis.

Rundek je pozvao na potpisivanje peticije za zabranu plastičnih kesa, koju je potpisalo više od od 50.000 građana i pohvalio zbor ZbrKu iz Velike Gorice s kojim je snimio muzički video spot „Reci ne“.

Plastika za jednokratnu upotrebu globalni je problem, a aktivisti nastoje da rašire svest o njenoj štetnosti i tako da smanje njenu upotrebu.

Voditeljka Grinpisove kampanje Petra Andrić poručila je da su nužne promjene eko-politika jer se „danas moramo pobrinuti da se deca sutrašnjice ne utope u moru plastike i plastičnih kesa“.

Izrazila je zadovoljstvo što su se u kampanju uključili i mladi ljudi te pozvala sve građane da se udruže kako bi se stalo na kraj pogubnim praksama.

(Hina/N1, Foto: Wikipedia)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga