RTV VK iz Kikinde: SNS želi da uhapsi našeg osnivača kako bi podigao rejting

Iznet predlog da se Milešević uhapsi, kako bi rejting SNS-a u Kikindi bio veći

10. sep 2015

Radiotelevizija VK iz Kikinde saopštila je danas da Okružni odbor Srpske napredne stranke (SNS) zahteva hapšenje osnivača tog medija Zorana Mileševića i apelovala na međunarodne organizacije, novinarska i medijska udruženja da ih zaštite od “hajke protiv slobode javne reči”.

RTV VK je u javnom apelu naveo da je na poslednjoj sednici Okružnog odbora SNS-a u Kikindi, “kojom je predsedavao Andrej Vučić”, iznet predlog da se Milešević uhapsi, “kako bi rejting SNS-a u Kikindi bio veći”.

“RTV VK osnovana je 13. juna 1997. godine. Za vreme vladavine Slobodana Miloševića, VK radiju oduzeto je šest predajnika, po čemu smo bili apsolutni rekorderi u državi, a 15 godina kasnije poručujemo da će u našoj kući uvek biti raznih Mileševića koji će pisati komentare i kritički analizirati poteze svih nivoa vlasti, bez obzira iz kog stranačkog dresa poticali”, navodi se u apelu.

Dodaje se da je RTV VK prethodno bila izložena neprestanim dvogodišnjim kontrolama poslovanja.

Apel je upućen Delegaciji Evropske komisije u Beogradu, Delegaciji Saveta Evrope u Beogradu, Misiji OEBS-a u Srbiji, kao i novinarskim i medijskim udruženjima NUNS, UNS, ANEM i NDNV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga